HerinneringsStenen (2015)

HerinneringsStenen (2015)


HerinneringStenen.png

HerinneringsStenen

De stichting Joods Erfgoed Wageningen en omgeving heeft een boekje samengesteld met gegevens over de personen welke voorkomen op de zesendertig HerinneringsStenen die in 2012 en 2013 geplaatst zijn in Wageningen.

Het eerste exemplaar werd woensdagmiddag 9 september 2015 uitgereikt door de voorzitter van de stichting Joods Erfgoed Wageningen prof. M.S. Elzas aan burgemeester Van Rumund van Wageningen.

Het boekje bevat niet alleen gegevens over de personen maar ook twee aanbevolen wandelingen – van Steen naar Steen met tijdsduur en afstand.

In 2011 heeft de stichting Joods Erfgoed Wageningen en omgeving zich voorgenomen, hierin gesteund door burgemeester G.J.M. van Rumund, historisch belangrijke plekken van Joodse oorsprong in de stad markeren met een granieten stoeptegel met inscriptie, zodat volgende generaties zich een beeld zullen kunnen vormen van dat deel van de geschiedenis van de stad. Een klein deel van de HerinneringsStenen zijn gelegd ter nagedachtenis aan Joodse Wageningse inwoners die werden vermoord in de Nazikampen.

HerinneringsStenen
Stichting Joods Erfgoed Wageningen e.o
Teksten: A.G. Steenbergen. M.S. Elzas, J. van den Burg
Fotografie: A. de Koning en T. Dillissen
Illustraties en opmaak: M.S. Elzas
Kaartmateriaal: EMK Deventer
Drukwerk: Digidruk Wijchen
1e druk 2015
ISBN/EAN: 978-90-8240039-0-9

Zo lang de voorraad strekt
Het boekje is voor € 7.50 is te koop bij:

  • Kniphorst boekverkopers, Hoogstraat 49, 6701 BM Wageningen
    Telefoon 0317-424 242. 
  • Stg. Joods Erfgoed Wageningen
    Afhaalpunt: Jaap Meijer, Riemsdijkstraat 13, 6701 BC Wageningen.
    (U kunt het contactformulier gebruiken en aangeven dat u dat van plan bent het op te halen. Of anders gewoon aanbellen).